Neçirvan Barzani: “Erdoğan'la birçok önemli konuyu görüşeceğiz”

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Barış, istikrar, ekonomik kalkınma gibi önemli konuları ele alacağını belirtti.

Neçirvan Barzani, Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil ziyareti dolayısıyla sosyal medya platformu X hesabından bir mesaj paylaştı.

Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil'e yaptığı tarihi ziyaretin, bölgede hassas bir döneme denk geldiğini ifade eden Başkan Barzani, “(Ziyaret) Irak ve Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki güçlü siyasi, ekonomik ve güvenlik bağlarına da dikkat çekiyor.” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirten Neçirvan Barzani, “(Erdoğan ile yapılacak görüşmede) Barış, istikrar, ekonomik kalkınma gibi önemli konuları ele alacağız.” ifadesini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak uçağı bugün (22 Nisan 2024) saat 11.00’de Bağdat Uluslararası Havalimanına indi.

Erdoğan ve beraberindeki heyet, havalimanında Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ve diğer yetkililer tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ve Sudani'nin tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşları çalındı.

Türkiye Cumhurbaşkanı, Bağdat’a resmi ziyaretinde ilk olarak Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile görüştü. Ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi.

Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Erdoğan, temasları çerçevesinde akşam saat 18.00’de Erbil'e ziyaret gerçekleştirecek.