Sudani ile Erdoğan'ın katılımıyla Bağdat’ta dörtlü mutabakat zaptı imzalandı

HABER MERKEZİ 

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözetiminde, Türkiye, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar arasında dörtlü mutabakat zaptı imzalandı.

Bağdat'taki Hükümet Sarayı'nda, bugün (22 Nisan 2024) atılan imzalar çerçevesinde Kalkınma Yolu projesinde iş birliği sağlanacak.

İmza töreninde Irak Ulaştırma Bakanı  Rezzak Muheybes es-Sadavi, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim bin Seyf es-Sulayti ile BAE Enerji ve Altyapı Bakanı Süheyl Muhammed el-Mezrui de hazır bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, sabah saat 11.00’de Irak'ın başkenti Bağdat'a ulaştı.

Erdoğan, Bağdat Uluslararası Havalimanında Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ve diğer yetkililer tarafından resmi törenle karşılandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere bugün saat 9.15'te Irak'a hareket etmişti.

Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet eşlik ediyor.