Başkan Barzani: Türkiye Cumhurbaşkanı'nı Kürdistan'da ağırlamaktan memnuniyet duydum

HABER MERKEZİ 

Başkan Mesud Barzani, “Bugün Kürdistan’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlamaktan memnuniyet duydum.” açıklamasında bulundu.

Mesud Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erbil ziyareti kapsamındaki görüşmesine ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden bugün (22 Nisan 2024) bir paylaşım yaptı.

“Kürdistan ve Türkiye halkının çıkarları doğrultusunda sürekli koordinasyon yollarını tartıştık.” diyen Başkan Barzani, “Bugün Kürdistan’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlamaktan memnuniyet duydum.” ifadesini de kullandı.

Başkan Barzani, 22 Nisan 2024 Pazartesi günü, Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Erbil Uluslararası Havalimanına saat 20.30'da ulaşan Erdoğan ve beraberindeki heyeti, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani karşıladı.

Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, bugün sabah saat 11.00’de Irak'ın başkenti Bağdat’a ulaşmış ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani tarafından karşılandı.

Bağdat’ta birçok temas gerçekleştiren Erdoğan, Sudani ile ortak basın toplantısının ardından son olarak Türkmen temsilcilerle görüşmüş ve Erbil’e doğru hareket etti.

Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet eşlik etti.