Enerji uzmanı: Petrol ihracatı konusunda federal hükümet üzerindeki baskılar arttı

Enerji uzmanı Şehriyar Şexler
Enerji uzmanı Şehriyar Şexler

HABER MERKEZİ

Bir enerji uzmanı, petrol ihracatının yeniden başlaması konusunda federal hükümet üzerindeki baskıların arttığını söyledi.

K24 haber bültenine konuk olan enerji uzmanı Şehriyar Şexler, petrol ihracatının yeniden başlamsıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye, Kürdistan Bölgesi ile petrol şirketlerinin uzun süredir petrol ihracatına hazır olduğunu belirten uzman, “Bunlar gereken hazırlıkları tamamladı. Federal hükümet gereken adımı atmalı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil ziyaretinde bu konunun masaya yatırıldığını kaydeden enerji uzmanı, “Görüşmelerde petrol ihracatı meselesine daha fazla ağırlık verilmiş. Kürdistan Bölgesi Hükümeti bu amaçla büyük çabalar sarf etti. 25 Mart 2023 tarihinden 10 gün sonra bile petrolü federal hükümete devretmeye hazır olduğunu ifade etmişti.” dedi.

Bağdat yönetiminin uzun süredir vakit kaybettirdiğini, bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini söyleyen uzman, “Petrol ihracatının yeniden başlaması konusunda federal hükümet üzerindeki baskılar arttı. Şayet federal hükümet bu sorunu çözmek istiyorsa çok kolay. Ancak (federal hükümet) henüz ciddi bir adım atmadı.” diye konuştu.