PKK/PYD katliamları zincirinin son halkası: Emin İsa

Kurd24

Kürdistan kamuoyunun PKK’nın, Kürdistan Bölgesi’ndeki saldırılarını, Pêşmergelerin katledilmesi ve kaçırılmasını yoğunca tartıştığı günlerde Kamışlo’da Kürt yurtseveri Emin İsa’nın barbarca katledilmesi haberi gündeme düştü.

PKK’NIN BÜYÜK TAKTİĞİ

PKK’nın büyük bir olayı başka bir olayla kapatmak istemesi, en önemli taktiklerinden biridir. Kürdistan Bölgesi’nde yaptığı saldırıları, Pêşmergeleri katletmeleri ve kaçırmaları, genel anlamda yürüttükleri yıkım savaşının tüm Kürtler ve uluslararası düzeyde başlarına bela olduğu dönemde, Emin İsa barbarca katledilerek, gündemin üstünü örtmeye çalıştı. Ama gelişmeler öyle gösteriyor ki Emin İsa’nın barbarca katledilmesi PKK/PYD’nin başına daha büyük bir bela açmış durumda. Öyle de olması gerekir. Çünkü PKK açısından Kürdistan’ın dört parçasından, Kürtlerin yaşadıkları Avrupa, Kafkasya Kürtlerine yönelik işlediği cinayetler ve katliamlar bardağın taşma noktasına geldiğini gösteriyor.

Emin İsa kardeşimizle ilgili gelişmeler, televizyon ve radyo programları, haberler, Kürdistan siyasi örgüt ve partilerinin, aydınların, her türden Kürt kurumlarının açıklamalar ve yorumları gösteriyor ki, PKK’nın bu taktiği Emin İsa’nın barbarca katledilmesiyle ilgili tutmadı. Emin İsa bir Kürt yurtseveri olarak tam anlamıyla PKK’nın başına bela oldu.

Bu belanın büyütülmesi, PKK’nın sorgulanması, Kürtlerin lehinedir. Bundan dolayı Kürdistan yurtsever örgüt ve partilerinin, kişi ve kurumlarının, aydınlarının bu halkayı elde bırakmamaları ve PKK’ya pahalı mal etmeleri gerekir.

KÜRDİSTAN’DAKİ CİNAYETLERİ PKK-PYD İKİLEMİYLE TARTIŞMAK DOĞRU DEĞİLDİR

Kürdistan’ın batısındaki birçok lanetli olayda, PKK-PYD ikilemi ile karşılaşılıyor. “Bunu PYD mi yaptı, PKK mı yaptı” diye sorulmaktadır. Bu ikilem doğru değildir. Şu açık bir gerçek ki yakın tarihsel arka plan, olaylar, PKK’nın sorumlularının açıklamalarıyla, tarafsız yorumcu ve araştırmacıların görüşleriyle,  PYD’nin PKK’nın bir örgütü açıktır.

Son dönemlerde PKK Merkez Komite üyesi Cemil Bayık’ın Kürdistan’ın batısı ve PYD hakkındaki açıklamaları da PYD’nin, PKK’nın bir aparatı olduğunu ortaya koyuyor. Bayık’ın açıklamalarının ne anlama geldiği televizyon, gazete arşivlerinde, yazarların makalelerinde açıktırlar. Bu açıklamanın üzerinden uzun bir zamanda geçmiş değildir.

Bundan dolayı Emin İsa’nın barbarca katledilmesi, PKK/PYD tasarrufundaki bir olaydır. PKK/PYD bu katliamlar zincirinin son halkası olan Emin İsa cinayetinin de sorumlularıdır.

EMİN İSA’NIN ÖLDÜRÜLMESİ METODU TİPİK BİR PKK METODUDUR

Emin İsa, Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (KDP-S) üyesi. 22 Mayıs 2021 tarihinde PKK/PYD’li çeteler tarafından evinden alınıyor. Uzun zaman ondan haber alınamıyor. Haber alındığı zaman da barbar bir şekilde katledildiği belirlendi.

KDP-S Merkez Komitesi 29 Haziran 2021 tarihinde yaptığı açıklamada bu içler kanatan barbar olaya ilişkin şöyle diyor:

“PYD militanları, gözaltına aldıkları ve yaptıkları işkence sonucu KDP-S Alt Meclis üyesi yoldaş Emin İsa Emin Alali’ye karşı iğrenç bir suç işlemişlerdir. Vücudunda alnı çiğnenerek acımasız işkence izleri, vücudunun farklı yerlerinde kesikler, diz ve boynuna sert aletlerle vurulmasında da kırıklar oluşmaları,  ütü ile baş arkasından uzanan yanıklara yol açmaları, sıcak yağ dökülerek işkence edildiği tarafsız tıbbi raporlara göre tespit edilmiştir. Emin İsa 22 Mayıs 2021'de hain Demokratik Birlik Partisi militanları tarafından çağırıldı. Tutuklandı. Verilen bilgiye göre sözde askeri kovuşturma hapishanelerine transfer edildiği belirtildi.”

PKK’nın kullandığı bu metot Kürtlere ve dünyaya yabancı değildir. PKK’nın muhaliflerine işkence ederek kemiklerini kırdığı, kadınların cinsel organlarına mumların söndürdüğü, sıcak yağların insanların üstüne ve başına döktüğü, muhalif olup da kaçma fırsatı bulanların sözlü, yazılı, kitaplardaki açıklamalarıyla sabittir. Uluslararası raporlara da geçen konulardır.

Emin İsa’ya aynı barbarca uygulamalar yapılmıştır. Bu uygulama PKK’ya yabancı değildir. İnsanlığı da yabancı değildir. Biz insanlık tarihine baktığımız zaman hem eski ve hem de yeni modern dönemin zorbalarının, diktatörlerinin, sosyal faşist ve sömürgecilerin işgal ve ilhak dönemlerinde insanlara aynı metotları uyguladıkları işkence metotlarıdır.

PKK, DAEŞ öncesi bir tarihe sahiptir. Bundan dolayı PKK bunları DAEŞ’ten öğrenmedi. DAEŞ vahşet ve barbar metotlarını PKK’dan öğrenmiş olabilirler. Onun ötesinde bütün çağdaşları olan diktatörlerden ve ceberut zorbalardan öğrendi. Hitler, Stalin, Mussolini, Kemalist, Baasçılardan öğrendiler.

PKK/PYD’NİN BU GÜNLERDE BU BARBAR CİNAYETİ İŞLEMESİNİN NEDENLERİ

ABD ve Fransa aracılığıyla PYD ve ENKS arasından sözde birlik görüşmelerinin olduğu, birliğin gerçekleşeceği hayallerine kapılanların olduğu bir dönemde ENKS ve KDP-S’nin bir üyesi olan Emin İsa’nın barbarca katledilmesi akılcı bir olay olamaz. Bu normal insanlar için böyle.  Ama yapılan ve işlenen cinayet PKK/PYD aklına uygundur. Oldukça da onlarca önemli nedenleri vardır.

1-Son günlerde Kürdistan Bölgesi’ndeki cinayetlerini, saldırılarını arka plana itmek hesabın yapmıştır. Bu olsa olsa deve kuşluğu olur. O kadar büyük kötülükler yapıyor, sömürgeci devlere ve karanlık terörist örgütlerle o kadar büyük kirli işler çeviriyor ki onların hiçbir şekilde gizlenmeleri olanaklı değildir.

2-PKK, Kürdistan’ın batısından Kürtler arasında yakınlaşma, birlik, dostluğu istemiyor. Bu barbar cinayetle Kürtler arasından var olan pamuk iplikli ilişki bağını da koparmak istedi. PKK, kimseyle birlik yapmaz. Sadece kendi dışındakileri ya tasfiye eder ya da hegemonyası altına alır.

3-ABD, sözde PYD’yi PKK’dan ayırmak ve uzaklaştırmak istiyor. PKK da “Sen bunu yapamazsın. Sen benim aparatımı koparamazsın. Ben ona öyle şeyler yaptırırım ki sen kendi tezini savunmaktan aciz hale gelirsin” diyor. Bu barbar cinayet sonucu ABD’nin zorunlu açıklama yapması ve bazı taleplerde bulunması kaçınılmaz olmuştur.

EMİN İSA’NIN KATEDİLMESİ, PKK/PYD KATLİAMLAR ZİNCİRİNİN SON HALKASIDIR

PKK, 40 yıldan fazla zamandır, Kürdistan bütün parçalarında, Avrupa’da, Kafkasya’da Kürtlere karşı cinayetler, katliamlar işliyor. Daha birkaç gün önce Amude’de işlediği katliamın yıldönümü televizyon ve radyo programlarında konuşuldu. Ben de konuşan ve yazanlardan biriyim.

Esad’ın teşviki ve desteğiyle, Kürdistan’ın batısındaki milli hareketin, örgütlerin etkisiz kılınması için 7000 genç Kürdistan’ın Kuzeyindeki dağlarda hem PKK ve hem de devlet tarafından katledildi. Emin İsa’nın barbarca katledilmesi de bu katliamlar zincirin son halkasıdır.

PKK’nin işlediği cinayetler, katliamlar hakkında bugüne kadar Kürdistan örgütleri, siyasetçiler, aydınlar, kanaat önderleri duyarsız davrandılar. Umut ederim ki Emin İsa olayı bu duyarsızlığın aşılmasından bir neden olur.

SON SÖZ…

PKK, sömürgecilerin hem aparatı ve hem de onları arkasına alarak Kürtlere yönelik katliam eylemlerini yapıyor.

Son dönemde de ABD’ye güvenerek Kürtler için daha tehlikeli ve pervasız hale gelmiş durumdadır. Bu konu vakit geçirilmeden ABD’de yetkililerine iletilmelidir. Bu konuda ENKS’ye büyük iş ve görev düşmektedir.

 

*kurdistan24.net/tr’de yayımlanan yazılar, yazarların görüşlerini yansıtmaktadır. Yazılar K24 Medya’nın kurumsal bakışıyla örtüşmeyebilir. Yazıların tüm hukuki sorumluluğu yazarlarına aittir