Süper Kupa maçı ertelendi: Suudi organizatör açıklama yaptı

"Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmaya varmıştık"

HABER MERKEZİ 

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin karşı karşıya geleceği Türkiye Turkcell Süper Kupa finali öncesi yaşanan aksaklıklar nedeniyle maç iptal edildi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadında oynanması planlanan mücadeleye Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünün yer aldığı pankartla çıkması planlanan takımlara Suudi yetkililer tarafından izin verilmediği kaydedildi.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaklaşık üç saat süren toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası mücadelenin iptal olduğu ve takımlara otelden ayrılmamaları, stada gitmemeleri konusunda talimat verildiği öğrenildi.

-Ortak açıklama

TFF, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Galatasaray Spor Kulübünün yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonunun 100. yılını yurt dışında da kutlamak amacıyla Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.”

-Suudi organizatörden açıklama 

İptal edilen Süper Kupa finalinin organizatörü Riyadh Season, konuya ilişkin sosyal medya platform X’ten paylaşımda bulundu.

Sözlere, Türkiye ile aralarındaki ilişkilerden duydukları gurur dile getirerek başlayan Riyadh Season, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Maçın, kapsamı dışında herhangi bir slogan olmaksızın yapılmasını gerektiren yönetmelik ve düzenlemelerin zamanında yapılmasını bekliyorduk; bu konu önceki toplantılarda özellikle TFF ile görüşülmüştü.

Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşının çalınması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sahip olduğu statünün tanınması için stadyum içinde ve tribünlerde Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmaya varmıştık. Bu anlaşmaya rağmen, iki takımın da anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı."