Adalet Bakanı açıkladı: Süper Kupa paylaşımlarına adli soruşturma

HABER MERKEZİ 

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ertelenen Süper Kupa finalinin ardından yapılan provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadında dün, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Türkiye Turkcell Süper Kupa finali, bazı sorunlar nedeniyle iptal edilmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçın planlanan saati öncesinde “Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır” açıklaması yapsa da özellikle pankart ve tişört konusundaki kriz aşılamamış ve takımlar maça çıkmama kararı almıştı.

-İlk kez Suudi Arabistan'da oynanacaktı

Cumhuriyet’in 100. yılı olması nedeniyle hem Sarı Kırmızılı hem de Sarı Lacivertli yönetici ve taraftarların karşı çıktığı kupa finali, tarihinde ilk kez Suudi Arabistan’da oynanacaktı. Bu karşılaşma, 2006’ya kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası adı altında oynanan finalin 57’ncisi olacaktı.

Maça yeterince ilgi olmaması nedeniyle geçen hafta yapılan indirimle en ucuz bilet 79 TL’ye (10 Suudi Arabistan Riyali) satılırken en pahalı bilet 142 bin TL’den (18 bin Suudi Arabistan Riyali) satıldı.